banner
banner

 

 

Historie

Sportvereniging Helios bestaat al 60 jaar, maar is in die tijd veel veranderd. Na een start als gymnastiekvereniging voor jeugd en volwassenen heeft de vereniging zich ontwikkeld tot een sportvereniging voor alleen vrouwen. Gymnastiek werd Keep-fit, er kwamen steps en dynabands en gewichtjes bij. Tegenwoordig heet het body-fit/aerobic. In januari 2008 zijn we ook gestart met body-shape.


Seizoensafsluiting 2017
Met een zonnige wandeling rond de Haarrijnse Plas hebben we eind juni seizoen 2017 afgesloten.


Kerstles 2012
Met de speciale Kerstlessen hebben we 2012 afgesloten.

Jubileum 2012
Om ons 55-jarig jubileum te vieren zijn we dinsdag 3 juli gaan "Stappen en Happen" in Utrecht. In Restaurant De Rechtbank zijn we welkom geheten met een aperitiefje. Na het voorgerecht is ons uitgelegd dat we wel wat moesten doen voor de rest van de maaltijd. Lopend door Utrecht moesten er in teams opdrachten worden uitgevoerd, foto's gemaakt en vragen beantwoord. Alle teams is het gelukt om voor het hoofdgerecht Stadscafe Broers te vinden. Voor het dessert moesten we weer op pad, voor meer opdrachten. Zo zijn we heel wat aan de weet gekomen over Utrecht voor we in restaurant Dock 154 van het petit grand dessert konden genieten als afsluiting.

Het winnende team in aktie.

Seizoensafsluiting 2012
Dinsdagavond 26 juni heeft de dinsdagavondgroep het sportseizoen afgesloten met een pittige work out aan de Haarrijnseplas. Het mooie weer die avond maakte deze alternatieve les helemaal bijzonder. Erika had een aantal leuke oefeningen bedacht met een verrassend spelelement. Dit leverde enkele hilarische momenten op, waardoor naast de buik-, bil- en beenspieren ook de lachspieren goed getraind werden. De avond werd afgesloten met een partijtje beach volleybal, waarna iedereen weer voldaan naar huis is gefietst.


Kerstles 2011
Het kalenderjaar 2011 hebben we afgesloten met een gezamelijke training van de 7- en 8-uur groep met na afloop warme chocolademelk met wat lekkers.

In 2007 is het 50-jarig jubileum gevierd met een boottochtje op de partyboot Grazina op de Vecht.

Doetie Tjerkstra heeft jarenlang lesgegeven maar is hier in december 2007 mee gestopt. Zij is nu erelid en komt nog regelmatig gezellig meetrainen.