banner

Historie

Sportvereniging Helios bestaat al 65 jaar, maar is in die tijd veel veranderd. Na een start als gymnastiekvereniging voor jeugd en volwassenen heeft de vereniging zich ontwikkeld tot een sportvereniging voor alleen vrouwen. Gymnastiek werd Keep-fit, er kwamen steps en dynabands en gewichtjes bij. Tegenwoordig heet het body-fit/aerobic. In januari 2008 zijn we ook gestart met body-shape.

Jubileum
Zaterdag 1 oktober 2022 hebben we het 65-jarig jubileum van onze sportvereniging gevierd. We zijn ontvangen op Fort Maarsseveen met koffie en overheerlijke pastel de nata van pop-up-paella. De oversteek met het pontje was het begin van een gezellige wandeling. Voor onderweg hebben we een lijstje vragen over de omgeving van Maarssen meegekregen. Op de parkeerplaats van de Maarsseveense plassen was er een verrassende onderbreking met oefeningen en een appeltje voor de dorst. Terug op het Fort kregen we een rondleiding met allerlei interessante historische informatie. Tijdens de borrel is de historie van Helios nog even belicht. We hebben hier ook afscheid genomen van Erika, die na 16 jaar stopt als trainster van onze dinsdagavondgroepen.


In Memoriam
3 mei 2022 is Phia Verkroost overleden. Phia is ruim 40 jaar bestuurslid en penningmeester van onze vereniging geweest. We zijn haar dankbaar en houden haar in gedachten zoals ze was; altijd actief, positief en gedreven.
In 2017 heeft Phia een koninklijke onderscheiding ontvangen voor al het vrijwilligerswerk dat ze heeft gedaan, zowel voor onze vereniging als voor andere maatschappelijk betrokken organisaties.


Seizoensafsluiting 2017
Met een zonnige wandeling rond de Haarrijnse Plas hebben we eind juni seizoen 2017 afgesloten.


Kerstles 2012
Met de speciale Kerstlessen hebben we 2012 afgesloten.

Jubileum 2012
Om ons 55-jarig jubileum te vieren zijn we dinsdag 3 juli gaan "Stappen en Happen" in Utrecht. In Restaurant De Rechtbank zijn we welkom geheten met een aperitiefje. Na het voorgerecht is ons uitgelegd dat we wel wat moesten doen voor de rest van de maaltijd. Lopend door Utrecht moesten er in teams opdrachten worden uitgevoerd, foto's gemaakt en vragen beantwoord. Alle teams is het gelukt om voor het hoofdgerecht Stadscafe Broers te vinden. Voor het dessert moesten we weer op pad, voor meer opdrachten. Zo zijn we heel wat aan de weet gekomen over Utrecht voor we in restaurant Dock 154 van het petit grand dessert konden genieten als afsluiting.

Het winnende team in aktie.

Seizoensafsluiting 2012
Dinsdagavond 26 juni heeft de dinsdagavondgroep het sportseizoen afgesloten met een pittige work out aan de Haarrijnseplas. Het mooie weer die avond maakte deze alternatieve les helemaal bijzonder. Erika had een aantal leuke oefeningen bedacht met een verrassend spelelement. Dit leverde enkele hilarische momenten op, waardoor naast de buik-, bil- en beenspieren ook de lachspieren goed getraind werden. De avond werd afgesloten met een partijtje beach volleybal, waarna iedereen weer voldaan naar huis is gefietst.


Kerstles 2011
Het kalenderjaar 2011 hebben we afgesloten met een gezamelijke training van de 7- en 8-uur groep met na afloop warme chocolademelk met wat lekkers.

In 2007 is het 50-jarig jubileum gevierd met een boottochtje op de partyboot Grazina op de Vecht.

Doetie Tjerkstra heeft jarenlang lesgegeven maar is hier in december 2007 mee gestopt. Zij is nu erelid en penningmeester en komt soms nog gezellig meetrainen of valt in als trainster.